ПИСА тестирање

Наша школа је изабрана да учествује у једном од највећих истраживања на свету у
области образовања – ПИСА тестирању. ПИСА тестирање се спроводи од 2000. године и
укључује више од 85 земаља учесника. Истраживање ће се реализовати у понедељак,
04.4.2022. године, а узорак ученика из наше школе који ће учествовати у истраживању је
42 ученика.

ВЕЛИКИ УСПЕХ: ЈЕЛЕНА ДРАГИЋЕВИЋ ПОБЕДИЛА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ КУВАРА

На Републичком такмичењу угоститељских школа за ученике трећег степена који се школују за куваре, конобаре и посластичаре, које је одржано у Крагујевцу, Јелена Драгићевић, ученица Мачванске средње школе из Богатића освојила је прво место у категорији јело по избору од понуђених намирница за две особе.

Шампионско признање Јелена је освојила у тешкој конкуренцији такмичара из 29 средњих школа из Србије тако што је освојила највише бодова у теоријском и практичном делу.

Јелена је припремила пилећи филе са сосом од кајмака и бадемом на пиреу од броколија, а маштовитошћу и кулинарским умећем фасцинирала жири овогодишњег такмичења.

Велики успех Јелена је постигла уз подршку своје менторке, професорке Анђелке Поповић.

УПИС 2022/2023.

У наредној школској години, наша школа уписује следеће смерове:

Четворогодишњи смерови:

Трогодишњи смерови:

ВАНРЕДНИ УЧЕНИЦИ

Пријава испита за ванредне ученике у априлском испитном року школске 2021/2022. године може се извршити у библиотеци Мачванске средње школе у периоду од 21. марта до 31. марта 2022. године.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Андрија Мартиновић

Андрија Мартиновић, наш ученик првог разреда, смер техничар друмског саобраћаја, остварио је запажен резултат на окружном такмичењу из математике. Надметајући се са својим вршњацима из гимназија остварио је пласман на одлично пето место.

У наредном периоду, Андрију очекује још један изазов на окружном такмичење из физике, где ће имати прилику да себе и нашу школу представи у најбољем светлу.