Вести

12. Apr. 2016XXIV Регионално такмичење машинских школа

У петак, 08.04.2016. године, у нашој школи одржано је XXIV Регионално такмичење средњих машинских школа за регион Западне Србије. На такмичењу су, поред Мачванске средње школе, учествовале школе из Чачка, Сјенице, Пожеге, Ваљева, Пријепоља, Бајине Баште, Владимираца, Коцељеве, Шапца, Краљева, Лознице и Горњег Милановца, а своје знање из области статике, компјутерске графике и моделирања машинских елемената и склопова показало је 55 ученика.

Прво место из области статике освојио је Матић Никола - Техничка школе Лозница, из компјутерске графике Николић Бошко - Техничка школе Пожега, док је из моделирања машинских елемената и склопова прво место заузето Лазар Дукић ученик Мачванске средње школе.

Све похвале и за остале ученике наше школе - Милоша Рашевића, за освојено треће место из статике; Јанка Товиловића, за освојено шесто место из статике; Милана Лацковића, за освојено шесто место из компјутерске графике; као и за Небојшу Лукић и Сару Радовановић за освојено девето, односно десето место из компјутерске графике.

Мачванска средња школа је у укупном пласману освојила друго место, прво место је припало Техничкој школи из Пожеге, док је треће место заузела Техничка школа из Лознице.

Школа је за најбоља три ученика из ове три области припремила таблете, док су осталим ученицима до десетог места додељене књиге и дипломе.

Награда за најбоље три школе биле су уметничке слике Драгана Мартиновића.

Документa

Вести