О нама

О школи

О школи

’’Мачванска средња школа’’ почела је са радом давне 1977. године, у згради основне школе, као истурено одељење шабачке гимназије. Несебичним залагањем и трудом челних људи општине и свих становника Мачве, школа се идуће године сели у велику и модерну школску зграду и почиње са самосталним радом. Од тада до данас, школа је прешла дуг пут, непрестано се мењајући и развијајући у складу са потребама друштва и времена, а пре свега деце. Мењала је образовне профиле и смерове, па и називе, успешно опстајући и формирајући нове генерације.
Данас, наша школа образује ђаке у више подручја рада и образовних профила трећег и четвртог степена стручности: економски техничар, машински техничр моторних возила, ветеринарски техничар, возач моторних возила, кувар, техничар друмског саобраћаја.

Наставу похађа више од 600 ученика, а у наставном процесу учествујe више од 50 наставника. Школска зграда је леп и модеран објекат. Настава се одвија у класично опремљеним учионицама, као и специјално опремљеним кабинетима за информатику, грађанско васпитање, верску наставу и стручне предмете. Школа, такође, има и опремљену радионицу за обављање практичне наставе из области машинске струке, потпуно опремљену кухињу за извођење практичне наставе из предмета прехрамбене струке, спортски полигон за мале спортове и библиотеку са више од 7000 наслова. Такође се можемо похвалити високом опремљеношћу савременим рачунарима и употребом бежичног интернета у оквиру школске зграде. Од скоро, ученици наше школе наставу физичког васпитања похађају у новој спортској сали.

За успешно трајање школе, велике заслуге припадају професорима и директорима школе, којима су ученици увек били на првом месту, као и локалној заједници.
Желимо да будемо школа у којој ће наставници и ученици радити и учити инетрактивним методама, уважавати и поштовати једни друге, успешно решавати несугласице и стварати повољну климу за развој потенцијала. Део наше визије је и боља опремљеност, а све заједно ће чинити квалитет који ће привлачити ученике и обезбедити дуговечност школе.

Основни подаци о школи и информатор.